10 August 2011

Contest Gaya Awesome


saje nk joint contest ni... selama ni dok tengok je contest2 org lain tapi xpernah cube nasib..now nk try la cube nasib ... xtually jumpe iklan ni kat blog meowmania. xtau la gambo y di paste kan kt cni ni awesome ke idak!!! hehehe tp setakat nih dorang x penah lagi x awesome to me...always awesome!

ok lets la enjoy my awesome budak2 kuceng yg me adopt dari derang ni kecik2 lagik...uhukuhuk


oni blurr dengan kemalasan bebe


budak malas si Bebe


Oko...hero to be



ok la..cecare nak joint contest ni very simple.. me just copy n paste je la dari FOF blog nih


syarat2nya plak..:

1.  korang follow blog FOF and SHE WINTER
bukan pe.. sng tok tau update psl contest ni...
tol x? tp klu xmau. pon xpela.. its ok..
tidak memaksa korang memfollow...

2. like fanpage ni: SINI

3. letak tajuk entry tu "Contest Gaya Awesome"

4. korang letak banner atas tu kat blog korang and linkkan ke blog FOF
then letakla gmbr2 pet korang yg comey2 tu..
korang nk letak byk2 pon boleh.. tp nnt FOF n she winter akan pilihla
yg mana lgi awesome.. k?

4.  then tinggalkan url korang kat bhgian comment k?

hah lgi 1, kalau korang nak tag spe2, tag la..
xwajib pon   :)

tu je. senang jekan?? hehe.. 
mehla reramai join ye contest yg tak seberapa ni..

closing date:  26 ogos 2011  (11:59 pm)

adia lak:
1>  adiah rahsia dari FOF and shewinter
2> topup rm30 from miecyber

12 July 2011

selasa yang mengantuk...

Assalamualaikum WBT...

hari ni feel mengantuk gilerrr..mata pedih n berat..adoiiihhh!!!menguap x benti, da la sakit perot lak tuh...dengan sejuknyer..amik kau!!pakej lengkap dapat!!! da 2 malam tido x lena, laki xde kat sebelah jadi seram2 plak nak tido sensorang nih..padahal bertahun2 aku tido sensorang sebelom kawen xde ape lak...sebelom2 ni pun dia pnh gak keje malam, xde masalah pun aku tido sensorang, tapi da 2 malam ni diri ini jadi mengada pulak nak berteman n terase keseraman bile sensorang walaupun bebudak kucing ni ade teman...tapi dorang pun sejak 2 menjak ni kemain awal tidonyer..heeee

11 July 2011

Puasa Lagi....

Assalamualaikum WBT...

hari ni puasa lagi, harap2 boleh teruskan sampai waktu berbuka nanti. kalau kames minggu lepas berjaya..xkan hari ni xboleh kan.!!!chayok2!!!
ermmm...xde ape2 sangat yang menarik pagi ni melainkan melalui hujung minggu dengan durian yang sedap..huhuhu. setakat durian yang sedap tu perkara biasa sebab durian memang sedap.hehehe. tapi yang bestnyer pegi beli durian lepas tu bonus kene jage gerai durian!! erkk?!! gitu la citernyer pakcik tokey durian tu terberkenan ngan aku n hubby..n dia trust abes kat kiteorg berdua utk jagekan gerai dia..selama kiteorg jage hampir sejam tuh ade la 2-3 org buyer. hahah!!dapat xperience jual durian n dapat upah durian sedap power giler sampai hubby mabuk!!!hahaha.
da puas santap durian power sampai mabuk terus move ke pantai batu hitam..dapat parut best, kaki kene teritip..perghhh!!!bisa giler sampai hari ni lukanya masih berair lagi.. tp enjoy tgk bebudak tangkap tapak sulaiman.


penjual durian bidan terjun..huahahaha


pakcik durian belanje sebab tolong jage kedai!!!power..sampai mabuk!!!


ermmmmm...!!!


pantai batu hitam yang penuh teritip...


07 July 2011

Percubaan Puasa Pertama Selapas Sah Pregnant

Assalamualaikum WBT...

Hari ni Khamis bersamaan 070711...ini pertama kali aku buat percubaan puasa selepas disahkan hamil. ni semua sebagai persediaan utk sambut ramadhan awal bulan depan, aku harap hari ni aku mampu berpuasa. sebab sejak pregnant nih kalau tertinggal breakfast pun aku rase nak pengsan, jadi aku nak cuba puasa sebelum ramadhan ni, boleh la puasa sunat n ganti mane yg lompang2 tuh.. ye la sebenarnyer kite pun xtahu kan brape banyak puasa yang kite da tinggalkan semenjak kite tahu berpuasa, n kite sendiri xtahu puasa mana yg diterima..disamping tu boleh la jaga kesihatan perot sebab 2-3 menjak nih banyak sangat makan yang macam2... semoga aku dapat bertahan hingga waktu berbuka nanti dan dapat meneruskannya hingga masuk ramadhan....
ermmm...so since preggy ni kan alhamdulillah xbanyak sangat loya2 mabuk2 cume pening n pening n pening..ngeee, minyak cap kapak sentiasa di tangan, tapi now alhamdulillah da kurang da pening tuh. cume sekali sekala datang jugak dia menegur...xpe la. tu kan lumrah preggy. now da tukar dari acid folic ke obimin. ms amik acid folic hari tuh selalu skip2 je..xtahan la, jadi loya pulak..tapi now since amik obimin macam ok ckit tapi buang air pulak agak susah, xsure la sebab obimin or susu yg aku minum tu  (friso gold mum)..tp xpe la ade kawan2 cakap ni sementara je nanti akan ok. next month planning nak amik neurogain ramai yang cakap neurogain sangat bagus. hurmmmm...
tapi apa yang penting adalah untuk terus bersemangat dan bertenaga menghadapi puasa hari ini..hahah

05 July 2011

aku yang emo or memang sebenarnya perkara tu betol?

Assalamualaikum wbt...

sebenarnyer hari ni xde la mood sangat nk post enrty nih..tapi ade sesuatu la yang nak dicakapkan tapi x tercakap...nak post status kat FB macam beria sangat lagipun xnaklah, nampak macam x bgus la..nanti akan ade berderet2 komen yang akan jadi isu biasa jadi panas..so ni la pentingnya ade blog leh juge aku luahkan prasaan aku...ini kan personal blog, halaman sendiri yang kite boleh tulis ape2 pun..yup!!! memang akan ade org yang bace tapi bape ramai yang bace? bukan macam FB abes sedunia tahu dengan pantasnyer..berbanding blog..hanya orang2 yang tersinggah or terkebutulan jumpa je akn bace...tapi xpelah aku cuba pujuk hati...mungkin ni memang perasaan aku je kot..aku je yg emo lebih2. tapi kan...haihhhh!!!berat rase..aku xsuke dok dalam situasi macam nih dan x suka hadapi benda2 macam nih. rase sedih pun ade jugak. hurmmm..nak sangat tahu kenapa puncanya..kalau la boleh tebak hati orang kan..kalau la kita boleh tahu apa yang orang lain fikirkan tentang kita..hurmmm. kenapa ye? semoga Allah tunjukkan aku kebenaran dan hilangkan kegusaran aku nih..sebab aku x suke duduk dlm situasi macam nih..sebab hari2 akan jumpa hari2 akan bertembung..kalo ade pape bagi tahu la kan..aku betol2 da rase mamcam kera sumbang tau...hurmmmm.

30 June 2011

BERSAWANG dan BERHABUK HAPAK!!!

Assalamualaikum wbt...

lame sungguh x mengupdate belog ni..orang ade belog ko pun same nak ade belog...tapi bile da ade suam2 kuku je plak.ni la orang tua2 kate hangat2 tahik ayam!!! caittttt!!!

ermmmm...bukan pe, bulan agak bz la..dengan pindah opis ke blok banggunan barunyer..dengan kesihatan yang kurang memuaskan. dengan medical checkupnyer..urghhh,..banyaknyer agenda kan. dan berbulan kawen rupenyer aku nih!!! hahaha..n kesihatan pun da makin kurang baik..tp Alhamdulillah saat menaip perenggan ni kesihatan makin baik n semakin pulih n semakin segar n bugar. dan aku harap akan berterusan macam ni..tapi yang xsedapnyer berat makin bertambah..almaklumlah da bawak sorang lg dalam nih..tp harap2 x naik mendadak sangat la..syukur sejak disahkan berbadan dua nih cume pening2 je yang banyak n letih2 la jugak..tapi xde la mabuk2 sampai nk makan n hidu pape pun xleh. so far masih terkawal,...cuma kekadang memang rs mual2 n loya..fenomena biasa bg wanita hamil..tp aku masih boleh kawal. lega sangat. memula tu mmg seram gak bile mikir kan akan senantiasa muntah2 bile bgn tido n akan terkelepek je..tp syukur aku sihat je...mungkin pemakanan yg baik kot..eheheh (koya pulak!!) harap berterusan la macam nih. pe yg aku harap akan dikurniakan kesihatan yang baik sehingga saat melahirkan...

01 June 2011

Demam Nora Elena

Assalamualaikum....

merujuk entry di atas... YES!!! aku memang tengah demam NORA ELENA...ngeeeee.
ini semua gara2 sorang kawan yg suruh aku tgk series drama nih..aku mmg ade problem besar kalo tgk series drama nih, sebab aku akn terlebih emosional dan akn addict dan akan jadi macam2..owhhhh demam tgk SETH TAN...tidakkkk..hubby da boring..dia lain xde perasaan tgk ape pun macam tu je..melainkan rancangan mancing2!!huh!!! tp aku ade pendapat sendiri ttg cerita nih..aku da bace novel yg diadaptasikan untuk drama ni..ok ulasannya adalah xsehebat drama ni...jalan cerita dlm novel agak bosan.ok jgn marah pada yg suke dgn novel ini pendapat aku je..personal opinion.

27 May 2011

hahahah..suke2!!suke2!!!

Assalamualaikum WBT..

seperti yg kita tahu hari ni adalah hari jumaat...so as usual aku lunch kt rumah..x hari jumaat pun mmg aku balik rumah stiap kali lunch hour.
hari ni macam hari2 yg lepas rutin bg kucing kt blakang rumah tu makan...hari2 mmg tingin sgt nk pgang meow2 tu seme..finally aku dpt jugak..wohoooooo!!!
ptg semalam dpt pgang je..ats cabaran groundnut utk menTAKE pic meow2 tuh..hari ni aku cube pancing lagi meow2 tuh..dorang kali ni da agk jinak even aku ade pun kt c2 dorang akn dtg makan tp utk pegang mmg x mungkin...tapi pada hari jumaat nan mulia ini aku BERJAYA lg skali n siap kidnap lg...hahahahahaha..tp dpt sekor je..xpe la yg penting dpt gak lepas rindu dendam nih hehehehehe
xmo taip panjang2 lagik
nah amik tengok bukti2 yg ade nih; :P

ermmmm....nak bg nama ape ek? (muke yg bengkek sebab kene kidnap)

diam je dia wlupun muke mmg stress xrela

comel x?comel x?

tolong la jadi meow sy yg ke 100...pelizzzzzz....

ni xtahu la pe puncanyer?malu ke? segan ke?takot ke? mmg xpasti

**p/s:hubby xcaye aku bjaya tangkap dak nih..siap 3G tunjuk bukti...HAHAHAHHA

26 May 2011

dapat jugak pegang awak!!!!yeyayy!!

Assalamualaikum...

lupe nk post entry tadi pg...heheheh
actually since dok kt rumah baru nih mmg eager giler nk adopt kuceng..puas mencarik2..tp x ketemu. kat kontan ni mcm da pupus la kuceng2 stray nih, nape ek? somebody leh gtau?
ok bukan tu yg nk diceritakan..ok la...sejak dok rumah tu mmg ade byk kuceng kt blakang rumah..tp x brape jinak la. eiii geram sangat. tp hari2 bg makan, pg b4 g kije mesti bg.. sanggup plak beli n bg makan mcm kuceng sndrik..saje nk lepaskan gian snarnyer...tp yg jd fevret aku si ibu yg branak 2 tu jugak..sekor ank nyer da besar sekor lg dlm kategori budak2..heeeeee..yg besar tu aku pggil abang sbb dia besar n ade adik lg. yg adik tu cumel xtau nk pggil ape. ade stokin tau kaki dia..geram222222 cumels!!!
tp sejak 2-3 hari nih aku nmpk ade 2 ekor lg ank kucing dok nyusu ngn mak kucing tuh 2 ekor hitam..wahhhh!!!mmg suke. semalam blik bg makan satey. kemain suke lagik..tp xde can nk pegang la.hihssssshhhh!!!
pg tadi aku letak ikan smpi 5 ekor..ikan tu hubby punyer utk dijadikan umpan mancing dia..hahaha!!!aku bg si abang dtg dgn jayanyer pastu adik2 dia follow, mummy dia pantau dr jauh.  pelan2 aku nk sentuh si kecik tuh..yeysssss!!!!!dapat!!!! dapat!!!jerit2 aku kt hubby sebab happy terlampau...ermmm...geramnyer..kalo la x bertua aku da kidanap dah kitten2 tu tau..heeeeeee. jumpe lg ptg nih..xsabo nk balik rumah.


**p/s: dulu hubby slalu query nape aku suke bg stray cat mkn...now dia da jd cam aku..sbb dia da tahu cane feeling tu..mmg rs happy n lega. kalo dulu2 hubby agk kureng ngn strays ni..kotor katenyer. tp xlagi skrg..syukur :)

Saje2 nk menaip...

Assalamualaikum WBT...

pagi hari ni saje2 boring xde buat ape..aku teringin nk menaip dan mengepost entry di sini..ermmmmm...ade cerita sikit2 la yg nak diceritakan..hehehe.
hari ahad lepas aku travel ke KL untuk training kt kampus gombak. aku menginap kat De Palma Hotel Ampang lebih kurang 20minit ke kampus gombak..training start pagi isnin n abes selasa petang..so aku da g ahadnyer..saje g awal sbb susah la kalo g pagi2 isnin tu. kelam kabut plak.
2 hari training kat gombak tinggalkan hubby..cian dia.huhuhuhuhuhu
balik selasa petang hujan sepanjang jalan...alhamdulillah selamat sampai. hubby da tunggu depan pintu dengan senyuman. letihnyer x terhingga..mlm tido xlena jugak...
paginyer aku mmg mls nk bangun..terase letih dan hubby cakap awk 'bleeding!' aku plak yg mamai ni 'hah?!' mmg terkejut..pesal pulak?
............actually beberape minggu lepas aku ade buat test..result mcm positif tu psl aku tkejut..takotnyer kalo jadi pape...
............petang lepas kerja aku g klinik dgn hubby...doc scan.....ermmmm...sihatnyer 'dia' itulah ayat doc..dah ade jantung la...iskkk..mmg btol2 ade rupenyer..hehehhe..hubby teruja tgk hasil seni dia kt c2....hahahhaha. pasal bleeding tu mungkin sebab aku ade banyak pergerakan yang agresif kot...mungkin letih travel untuk perjalanan yang jauh..
alhamdulillah...semoga Allah akan berikan rezeki pada kami berdua dan bertiga dengan penuh keberkatanNya.

20 May 2011

Sempena Jumaat Penghulu segala hari

As salam

hari ni bukan nk bg ceramah..cume nk share sesuatu yg aku rskan mmg menarik untuk dibaca untuk tambah ilmu pengetahuan dan tingkatkan kesedaran kite semua untuk jd hamba yg kudus dan tulus...
dapat idea nk post entry ni sebab td pg ade tazkirah pendek pasal 2012 dan kiamat? xberani nk komen ape2 sbb aku bukan berilmu. lgpun itu adalah kali pertama aku dengar cerita tu. balik ni nk kne tanyer hubby selanjutnyer. hubby aku bukan ustaz tapi bab2 agama ni dia xla secetek aku. alhamdulillah aku ditemukan dengan orang yg x kedekut ilmu dan sentiasa berusaha mencari ilmu...mungkin hubby boleh bg sikit penerangan tentang hal ini..tp jauh disudut hati aku kurg yakin dengan 2012 n kiamat nih..bukan ape ni semua mungkin propa dr barat dan yahudi yg sentiasa nak kelirukan para muslim...takutt.tgk saje la cerita 2012 tu cane kan..mmg mengarut bg aku.
jd selepas dgr tazkirah psl tu dr opismate pg td aku buat research la ckit2. ermmm..ade mmg ade rupe2nyer dan aku troskan mencari dan jumpe satu link yg aku mmg xnk link kan disini dia menafikan ape yg disebarkan itu kerana bukan hadis sahih..dan akak opismate aku pun menyangkal semua tu tadi..katenyer selagi ianya bukan hadis soheh kite xboleh percaya kerna Nabi Muhammad SAW sendiri pun tidak tahu biala kiamat tiba...aku cetek ilmu xberani utk beri ulasan...tp aku akn cube untuk mencari jawapan kepada persoalan ini...
dan disini aku amat suke nk share kan link ni pd sahabat semua http://syahirul.com/kisah-sebelum-terjadinya-kiamat/ aku selalu jugak lawat blog dia..banyak kisah menarik kat sini. aku suke. bace la kalo sudi lawat la untuk dalam kan minat terhadap islam dan kebesaranNYA...

p/s**maaf andai ade kate2 dlm entry ni yg myinggung mane2 pihak aku ni hanya hamba yg sentiasa mencari dan belajar.

cont...
balik tadi ngan segeranye aku bercerita kt hubby tentang hal nih...n jawapan hubby cukup2 ringkas smpi aku da xnk tye lebih2 lagi
hubby: 'kita org islam kene percaya pada rukun iman iaitu beriman kepada ALLAH SWT, beriman kepada Malaikat-malaikat, beriman kepada Kitab-kitab, beriman kepada Rasul-rasul, beriman kepada Hari Kiamat, beriman kepada Qada dan Qadar.....xkire la bile2 pun kiamat tu akan berlaku'

okay...now...jgn la nk pening2 kepala pasal 2012 nih...sebagai umat kite jalankanla tanggungjawab kite..mencari dan mengkaji bile kiamat tu bukan bidang kuasa kite sebagai hamba kerna ALLAH jua yg berkuasa...jgn terlalu mencari sehingga kite xtahu apa yg kite cari...tuntutla ilmu dan bertanya pada yg tahu.

19 May 2011

daku yang xtahu nak buat ape2.....

As salam

ade x org yg pernah hadap sindrom ni? jujur la.....
dr pagi aku masuk ofis sampia la saat ni aku hanya hadap perkara yg same, mende yg same buat hal yg same dan tengok mende yg same...argggggghhhh!!! ini ape? so jawab angin 'BOSAN'. huhhhh!!!adoiiii. eventhough nak post entry ni aku jadi malas dan bosan..tapi sebab aku bosan amat jadi aku buat cubaan utk post entry yg terbosan di abad ini. almost 3weeks aku jadi macam nih. adoi adoi adoi adoi dan adoi..sumpah aku rs nak mengadoi je sekarang nih!!! rs x seronok dan sememangnya rs macam kera sumbang...tetttttt. ne xnyer dok sorang depan PC no fren to talking2 n laughing2!!! hurmmmm. puas la dok nunggu fren fevret on9 untuk chatting!!! OMG!!! WTH! aku rs terkilan sbb da almost 3weeks aku mkn gaji buta mcm nih!!!fuhhh! dasat kan? n kompom lepas nih bile aku da start assign job kt tempat baru nih..aku akn jadi org paling blurr n bengong dlm dunia sbb otak aku da lame berehat. haihhhhhhhhh..cepat2 la berlalu hai2 bosan macam nih!!



p/s** ni adalah entry aku yg pling byk guna tanda seruan !!!

12 May 2011

nak jugak...!!!

As salam

tadi mesej2 ngn hubby...mintak dia carikan ank kuceng.."da puas b tanyer kawan2 tp xde la" (itu jwpn hubby) hurmmmm :). lps tu msuk satu lg msj "nti kite g jalan2 kt bandar mesti ade jumpe punyer" (itu hubby tulis dlm mesej) mood tros jd happy. tingat kat baby cing yg dtg singgah makan..mmg bto2l da nk bela dia tp dia plak xnk dok rumah kami berdua...ciap da msukkn dlm rumah tp dia nk kuar gak..ltk kt luar ok je dia.."si kurus" tu la nama hubby bg kt dia...heheheheh..hurmmmm. hari2 kalo dok dpn pintu harap2 akn nmpk dia..tp xde pun. bile kite nk jumpe lagi..jeles tgk org rumah belakang tu..punyer la banyak kuceng dia..hr tu bjaya gak pancing sekor..tp dia xmo gak dok dlm rumah pas mkn dia kuar la nk balik..huh!!!! ermmmm semalam tgk derang do berbaris kt blkg rumah tuan dia bteduh hujan...napela tuan dia xkasik msuk rumah..cian je. harap2 esk dpt jumpe sekor kuceng baik...

kenapa mesti curang?

As salam...

pagi2 mcm ni da post entry yang panas2 kan? hurmmm..xtually ni bukan la berkaitan dengan aku n hubby..oh tidak harap di jauhkan dari kami segala perkara yang macam ni. dan post ni jugak bukan la nak bercerita or bercanang kesah2 org lain...tidak mintak di jauhkan, bukan pe takot jd fitnah. sekadar bercakap n bercerita atas pengalaman dari mendengar cerita2 kawan..amik pengajaran.

entah kenapa sejak akhir2 nih ade je cerita2 curang ni terdengar kat pendengaran nih...aku x mampu nk tolong, tp boleh jd pendengar. takot nak komen sebab takot tersalah cakap. xelok mengguris hati org yg memang sedang berdarah. kekadang aku x faham kenapa mesti berlaku 'curang' ni sedangkan da saling mengenali lame wlupun xlama sampai bertahun2. tapi berkawan dah 7 thn mengenal hati budi masing2 akhirnyer bile bertamu org lain yg bru knl x smpi 7 bulan sanggup curang pd kekasih yg da bertahun2 menghadap perangai kite yg x semuanya elok..pe lg kalo yg da berkahwin. sedih sungguh..anak2 tgh galak membesar, tetibe rumah jd huru hara dengan adanya org ke3. hurmmmmm...kesian. mcm aku cakap hanya mampu jd pendengar shj. aku nk komen lelebihaku x boleh ni hal rumah tangga org..pe yg aku boleh buat as kawan aku jd pendengar agr bebanannya rs kurang sedikit.

aku harap hubungan aku dan suami akan baik2 je...xsanggup rsnyer utk hadapi mslh yg mcm nih..kenapa aku cakap mcm ni? sbb x sanggup nk terluka. tgk org lain terluka pun aku da perit pe lg utk hadapi sendiri. oh tidakkkk...

pada kawan2 tabahlah, doa la dan minta bantuan dari Allah SWT. kerana sesungguhnya Allah Maha Mengasihani.

11 May 2011

kibles da ade tapi kitty xade lagi...

As salam

Tajuk di atas da di post di FB beberape hari yg lepas. semalam finally ade la jumpe sekor kucen nih..jnis calico..wehuuuu!!!suke sangat. tp pg tadi dia da xde. xtually mlm td lg da xde. xtau dia pg mane. lg pun dr mule lg dia xnk dok rumah. mungkin dia sesat la. dia dtg rumah singgah je sebab lapar nak tumpang makan. ajak masuk rumah pun memang xnak dia masuk..bawak dia masuk pun nanti dia akan keluar balik dok depan pintu je pasti jilat2 kaki tangan n muke dia. ermmmm...harap2 panjang la jodoh kite ye.

10 May 2011

DIAM ITU LEBIH BAIK KAN?

As salam

dah beberape hari aku buat percubaan utk post entry ni. tp x berjaya mungkin network aku kurang bagus...ruangan text ni buffer je. n today finally berjaya gak. sebenarnyer title kat ats tu adalah quote dr hubby aku bile aku suarakan sesuatu kat dia last week. maksud aku last friday.

ceritanya tentang seorang 'kawan'...okay disini aku xpasti nk labelkan dia as kawan or what. aku da mula rs xselesa n rs mcm da xnak kawan ngn org macam tuh. memule tu macam ringan2 n lame2 aku rase dia mcm nk trap aku...WTH!!! x suke. aku story tu my hubby then dia cakap jgn lyn. padahal hubby very close ngn dia..rerupenyer ade cerita lain psl 'kawan' sorang ni. so then jgn la kacau hidup orang kalo hidup ko xaman ngn hidup ko. pelik aku mgm org camni. cakap kemain diplomasi walhalnyer mengacau orang sane sini..beware la kawan, aku takut silap haribulan sorang pun xnk ngaku ko kawan derang. kalo da smpi abes bini adik2 n kawan2 sndrik ko kacau....if ko desperate sekali pun ko yg buat keputusan gitu kan..so hadap je la. ko ego xnk ngaku silap ko kerana buat keputusan yg sekarang nih..so please jgn kacau kawan2 ko yg tgh happy nih n jage la sensitiviti org cket..kite ni xde yg bagus n baik semuanya hina sebab kite ni hamba n menumpang je...alhamdulillah hubby aku faham..n lepas nih aku ikot ckp hubby diam je jgn layan...thx B..love you.

06 May 2011

i don't know you n you never know me...so please behave,..tq

As salam

there are nobody in this world are perfect, i know myself better than other. so please don't simply judge other people with your word and hurt other people.

05 May 2011

Adoi....Alzheimer tol la!!!

As salam

hadoilaaaa...hadoilaaaa..mencik2 n stresss!!! aku ni agaknyer mmg tol kot ade penyakit alzeimer. bak kate zaaba 'sayang ni alzemer la'!!! huaaaaaa! punca aku berkata begini. td lunch aku balik rumah. pastu rushing nk masuk opis balik.abes aku tinggal seme barang espesiali henpon canggih gue....!!adoiiii..rindula kt hasben gini xleh mesej2!!! :( sad la sad la...baru nk uplod gambo tudung baru pki hr nih..isk isk isk!!! td tgh hari ms hubby amik g lunch singgah makan kt IM 8 ni..kt ngn Touch Matrix ...eiiiii xsedap la.xsedap..mencik!!da la servis x best..cam nk mrh je org masuk kedai dia.xmo da g c2 lagikkk!!! :( da tuh skrg ni da jd lapo..xckup makan..makan xabes pong!!!!

Edisi saje2...suke2

As salam
boring nihhh...sejak transfer kt IMC ni (Kuantan Kampus) satu kije pun aku x sentuh lagi. sbb satu kije pun aku x dpt dr former AISO sini. gempak kan. tp kije yg aku bg kt dia utk CFS mmg banyak. cian dia. hehehe. da msuk hari ke3 mmg aku dok lepak2 men FB ngn jelajah ke blog2 orang laen..cuci mata.
sejak 2 menjak asik letih je..aku se x cukup tido la....hubby tido bdengkur la lani...adoiiii (xtau ape puncanyer) 2-3 hari nih dia jd gitu.maybe pnt kot hari2 balik kol 12-1 pg...kecian.aku da belikan breathe right..tp cam x jadik je. hurmmmmm..!!!
oh ye..semalam ms jenjalan kt belog2 org lain jumpe belog nih seeknpick..seyesli ni mmg belog baru yg panas dari oven gituuu..dia buat on9 sale. jual tudung. aku ni mmg pantang la kan tgk tudung instant. so rembat 2 tros. material cotton ngn Thai Silk for awning. ok ni bukan nk promote or provoke or kipas2 or watever..tudung ni mmg best la yg pertama aku fallinlove with the design (cam corak cotton viscose) tp material dia cotton t-shirt yg agk sejuk n ringan..awning dia kemas. n muke jd sweet ngat. pastu dia punyer owner pun cute la weh..model tudung utk belog dia sendiri n she's mama to be tau in advance la nih. by the way thx to ekin ye sbb htr smpi ke pintu rumah lg tuh...hr ni da pki da pun.

**ps: kang da ade gambo aku uplod gambo aku n tudung baru ye

03 May 2011

May is around...

As salam...
lamenyer la dah x update belog nih..haihhhhh. bz sesangat la...adoiiiiii. tp hari ni sgt ade kesempatan untuk mengupdate belog yg serba kurang nih....from March until April cbuk ngn keje kawen je. May ni akhirnyer free ckit dah. weeehuuuuu. lega la ckit rsnyer. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. dari March sampai May ni banyak yang gembira je berlaku..hehehe. ofcourse dapat manyak hadiah...wehuuuu..yeayyyy. dari hari kawen sampai la 2-3 hari lepas asik dpt hadiah kawen..hehhehe.pengantin baru la katakan. itu dari kekawan yg jauh yg x sempat datang. xpela nak buat cane kan. xharap hadiah pun yg penting wish n doa dari semua. thanks all. untuk yg dtg tu mmg thanks sgt2 la.sbb sudi nk meraikan majlis yg serba kurang ni..yg baik semua dariNya.
ehhhh.....lupe lak....actually today kan my 1st day kat IMC (Kuantan Campus)...heheehehe...da report duty pg tadi..hurmmmm ok la...for the 1st month nih aku dok ITD ni dulu.pas nih bru g kt JHC tuh (JHC = shortform tuk ape pun aku x bape tahu) hehehh. ape2 la...yg sonoknyer pg tadi my hubby htr g kije.yeayyyyy!!!!suke2. finally dapat gak dok bersama.dr zaman percintaan samapilah bertunang dan sampai la kawen dok berjauhan..tp xla lame sgt kan sebulan je jauh...skrg da dpt dok dekat. Alhamdulillah...

12 April 2011

cloudy day!!!

xsuke222!!!mencik2222
tetibe je amuk sepekan nih..aku btol2 stress ngn sorang end user tuh..meluat bengang n tah pape!! pesal x suh develop system baru je tros..seme nk yg baru xleh ke korang end user ni bersyukur dengan ape yg ade..asik request yg baru n x puas hati suh buat balik.. ko igt buat tu mcm buat karipap je ke?
meyampah!!!mls ckp psl nih nak uplod gambo kawen hr tuh je!!!ngeeeeee

upacara batal air sembahyang



Alhamdulillah kami da bergelar suami dan isteri



credit utk ned utk hasil inai yg sangat cantik
gambo2 ms sandging..aku pun xtgk lagik.tgk dr ihsan kamera2 org lain jek.heheh tggu si zul dtg persembahkan kat aku..x sabo ni dah zul..utk lukisan inai tu credit utk NEDHENNA
utk majlis belah zaaba aku akn diservis oleh NED lagi

**p/s: tajuk memang xkena mengena dengan gambar yang di pamerkan..tettttt!!!

06 April 2011

me BACK!!!

wehuuuuuuu...setelah sekian lame bercuti akhirnyer hambe kembali semula ke dunia blog hambe yg serba kurang nih...setelah melalui satu lagi tahap dlm hidup ni rasenyer macam lain macamcket..hehe
xtau la nak cakap lain macam yang macamana..kang korang da tempuh macam aku korang tahula..by the way Alhamdulillah everything berjalan lancar seperti yang diharapkan. rs lega sebab semuanya da berakhir dan berlalu yang ade skrg hanya perkara yang harus ditempuh didepan. walaupun da berdua tapi masing sebenarnyer masih sendri PJJ la katakan PJJ a.k.a PERKAHWINAN JARAK JAUH. ngeeeee. ermm da jadi isteri org da yek aku ni? bahagia x? giler ko x bahagia..kahwin ngn org yg kita sayang n cinta.. semoga perkahwinan ni kekal bahagia hingga ke akhir hayat.

23 March 2011

2 hari lagi

wuhuuuuuuu
2 days more as 'dara bujang' ... ngeeee
puas la aku dok tanye2 kengkawan yg bese draw inai nih kt jln tar tuh ade x org melukih time weekdays nih. seme xtahu. then aku tanyer kawan x reti cakap aku nih mek google la.. then .... TARAAAAAA!!!! http://nedhenna.blogspot.com/ . finally then aku jumpe dia. ned nama dia @ nadia khalid. org nama nadia mmg suke gune nick nih ned/nut/nad sbb aku ade 3 org kwn name nadia n 3org tuh mmg gune name nih. tapi 3org tuh sorg pun x reti lukih inai.gagagaggaga!!!! x sabor nk tunggu ned lukihkan inai kt tgn aku nih...bukan x sabor nk kawen yeeeerr..lps je lukih inai aku blik kmpung la wei...tp tggu inai kering dulu. maybe t.hari pas jumaat kot. lgpun preparation byk yg dah ciap. xde pening2 lagik. hasil balik everyweek to settle it. so smpi ptg jumaat tu xde la nk bz2 lagik. mungkin bz la kit. then esoknyer ciap la kau tan. nikoh le plak. debor dop? ngeee..xmo PK lagik lerrr.
tadi da lias ngn ned psl payment n so on la.. so ned sudi nk dtg rumah kol 8 pg jumaat tuh..means ko kne bgn  awl la ye tan..nk berinai. ned ckp amik ms 3 jam. hurmmm. xpe la.aku sudi je. yg pnting santik sangat2... ko ya muh! tgk segala pic dlm blog ned..jatuh cintan mak! ne xnyer aku dulu lukih2 gak inai nih zmn2 dulu. buat gak utk pengantin tp dulu la. now x dah since kije jauh nih. mls ah. lgpun aku buat x secantik ned buat..mmg cun nok!!!aku over xcited nih. kalo leh nk suh ned lukih mlm ni gak..tp tunggu je ned dtg jumaat nih!!! wuhuuuuu!!!

16 March 2011

busy tapi ade banyak mase...ngeee

aku bz snarnyer hari nih..adesss
tapi aku ade byk ms amat... ne xnyer nunggu oracle report ni loading berejam kot...dah tuh bile nk ciap. end user datang tau cakap nk cepat nak hari nih jugak..ngeee. ingat ni KFC ngn MCd ke?adoiiii. sudahnyermende yg nak diamend kan tu yg besar daki tu je sampai ke petang ni baru ciap. tu pasal la jugak aku ade byk mase hapdet beloh nih...wlupun xde org bace.kahkah..seke atil la weh. this my territory. wlupun not in private kan. ade aku kesah.???tapi kalo ade sudi yg nak bertandang tuh, anda amat2 dialu2kan WELCOME!!!
dhey!!!!5.00pm already nk chiow chin chau
daaaaa!!!

memng nak kena blogwalking ke?

dulu2 awal2 bukak blog nih aku rajin gak buat blogwalking nih
now da malas..x popular pun aku nih. tapi sape2 yg buat blogwalking tuh aku xdela nk nk ckp pe. hal memasing la kan. nak dtg singgah silakan..kalo tinggalkan jejak lagi dialu2kan. tp ade sesetengah blog femes tuh ko jgn harap la tuan tanah tu perasan kehadiran ko walaupun tinggalkan jejak. sedangkan awal2 bukak blog pun derang giler buat blogwalking kan. pape pun watever. even aku pun penah gak. tp cam xbest carik publisiti ni. jd nek segan plak. tapi ade gak sesetengah blog yg aku masuk n aku berkenan mmg aku akan tinggalkan jejak aku. bukan aku eksen yer tulis entry mcm nih. x sekali2 tapi saje aku nk tulis camnih...sbb ade sesetengah bloger femes ckp meluat tgk blogger baru masuk blog dia n tinggalkan jejak mintak follow balik..ok then. derang da femes kan...n dimaklumkan sekali lagi bukan aku terase derang ckp gitu cume just nk tulis je. sbb bg aku korang da femes so jgn bersikap unfair pd pendatang baru. suppose ko encourage n bg la support cket kan. ke org femes ni takot dorg akn jatuh kalo ade  pendatang baru yg ade aura gempak x hengat?!!!

cakap pasal hati

uikssss...
lame sungguh dah x post entry..sungguh kami agak bz. bz macam2, bz menghitung hari nak jadik bini org..ngee
baru je nak menaip dah ade kol masuk adessss...sibuk nak suh kami buat kije..kejap la. kami nak sambung update blog kami ni. da lame kami x update nih adehhhh,...
start bulan march ni kami bz je..kami rs penat..penat sungguh la. mmg camni ke org nak kawen. kami rs kami da byk buat preparation dah. tp kami masih sibuk di hari2 terakhir kami sbg sidara bujang.
tiap2 minggu ade je hal kami. ade je hal yg memaksa kami untuk balik kampung utk  setelkan itu dan ini..adeiii
ape2pun kami syukur sangat bulan ni jugak bulan rezeki kami. Alhamdulillah
sebenarnyer kami nak uplod sikit gambo. hr tuh balik kampung kt tg.karang ade la scene yg cantik2. tapi kami x sempat nk uplod skrg kami kene siapkan report oracle kami jap.

09 March 2011

minat membaca?

anda minat membaca?
aku? ye!! itulah jawapan aku untuk soalan itu. bukan setakat membaca malah aku minat menulis. terlalu minat sayangnya bahasa aku x cukup cantik dan imaginasi aku x cukup tinggi dan pengetahuan juga x berape luas. tapi aku minat. dulu2 waktu zaman sekolah aku pernah beberape kali cube menulis cerpen dan aku ade jugak bagi pada cikgu bahasa melayu aku dan cikgu bagi markah... markahnyer? rahsia. tapi ok la sedap dibaca (itu kate cikgu bahasa melayu aku la) dan aku buat percubaan tu 2-3 kali jugak la sampai aku habis STPM. ms zaman sekolah entah kenapa aku suke tulis kisah2 yg sedih dan lebih pada kekeluargaan (yg pasti aku xde masalah keluarga) tapi aku suke tulis macam tuh. mungkin sebab aku kurang pengetahuan yang lain menyebabkan itu saje yang mampu aku sampai kan. waktu aku sambung study ke peringkat yang lebih tinggi aku ade buat percubaan lagi. percubaan yang lebih besar tulis novel pendek. ni gara2 aku terjumpa novel photostat di library kolej milik bekas pelajar. buku tu menarik minat aku dan menaikkan semangat aku untuk menulis. ermmmm..tapi sayang,... keje separuh jalan. sudahnya x bersambung2 n banyak jugak la yg aku buat terbengkalai. setelah bertahun lamanya tinggalkan minat menulis nih aku bermula balik dengan penulisan blog yang entah hape2 ni. actually ni aku buat untuk menaikkan minat aku semula. tapi minat membaca aku masih tegar seperti dulu. buku2 aku da cukup banyak sebanyak kasut2 dan baju2 aku. paling aku ingin dapatkan adalah 'interlock'..aku terlalu admire dengan buku itu. aku dah memegangnyer cume xdapat jadi milik aku. buku yang terlalu kontroversi bagi aku dan seluruh malaysia kini...eh pernah buka blog ini akubintangbiasa ? aku agak jatuh cinta dengan penulisannya. cerita santai dan natural. bagi aku la. cerita yg ringan yg semua org akan rs seperti berada dalam cerita tu. bagi aku penulis ni berjaya menguasai minda pembacanya. aku baca novel2 dan cerpen2 dalam blog dia. apa yang aku harap 1 hari nanti aku boleh asah minat aku. aku selalu cakap lepas kawen dan hidup lebih stabil aku akan berhenti kerja untuk menulis, menjahit manik dan membaca. sesiapa je yang bertanya apa yang aku akan buat lepas berhenti kerja itula jawapan aku.

sekian wassalam...

08 March 2011

gambo BUBU ngan BABY

lame gok x update... last update kames lepas..sibuk kit la. banyak kije. nak plak last week kne g Gombak. pastu sibuk kesane kemari pegi menjemput. penat x ilang lagi. adoiii. sakit badan la. minggu ni plak nk balik kampung test baju. hurmmm. penat22222222222
saje je ni nk update gambo BUBU. lame dah nih 2 minggu da simpan gambo nih

BUBU tengah breast feeding baby dia
tgk BUBU da berisi kit ms nih. banyok kot susu dia.ngeeee..tp tahap nak main dia masih same je seperti dahulu. xsedar2 yg dia tu da jadi mummy..adoiiii!!! kalo nk suh dia susukan baby dia kite plak kne suruh. kalo x dia main sampai x ingat ape ngn siEmon. tu la da tahu dia budak lagi sebok nak kawen. sekarang da kne jage baby. tensen je x dpt nk main2 lebih2. gambo siItam xde. mmg saje aku aku xamik. sbb seme kaler itam xnmpak rupe langsung, tggu besar ckit la bru aku amik kalo x nmpk selonggok je seme.

03 March 2011

cepatnyer da KAMES dah?!!

ngeeee...minggu ni mcm cepat je berlalu kan..cepat n cepat n cepat..nebes la. nebes lebeh2 nih. adoiiiii.. xsuke rase mcm nih. rs mcm nk pegi intebiu pastu kne speaking. haaaa.. itula rasenyer pastu rasenyer mcm kne buat presentation depan foreigner ngn PM plak..adoiii..kecut perot mak nihhh!!! after di counter kan betol2 dari tarikh hari ini x termasuk hari ini tinggal bpe jam je lagi kot. ngeeee. ape aku nk buat untuk jam2 terakhir sebagai org bujang nih?
wowowowow!!! xmo citer la..makin nebes. kepada yg da bace citer kematian aku tuh sure korg bengang x henti sebab korang sure nak bace cerita yg ade mati2 yang sedih2 gitu. hahhaha. jangan bengang2 beb. ce korang bace betol2 kompom korang dpat satu nilai yg positif. kenape aku xnak masukkan citer berunsur kematian dalam cerita kematian aku nih..ni pun aku dapat ms aku g kursus thn lepas. kire cam motivasi gak la nih. same mcm BA bagi,,,cerite kne psl kematian yg menginsafkan. ms tu seme org la buat cerite sedih n kematian. pastu lastly ms bace balik kiteorg seme kene hentam ngn facilitator tuh. asal mati je mesti citer org mati. xboleh ke korang positifkan words MATI tuh? then kat sini aku amik peluang untuk tebus kembali kesilapan lepas dengan mempositifkan MATI tu... xdela org nk cakap ending citer melayu kalo bukan kawen mesti mati.. itu je. so then sekian terima kasih.

**p/s: ya da bace jangan mara!!!heheh

02 March 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??

BEN ASHAARI



pergghhh..kali ni BA btol2 la buat segmen kontroversi...makin berasap la sesetengah kusi tu kan...hehek..aku pun nk joint juga..mmg da joint kot...giler trafik? tah..aku nk joint gok!!huh!!!kau ade?
pastu BA ni nk suh citer2 lak psl kematian..kematian? temanyer cume kematian xde syarat2 lain..boleh kot. btol2 mencabar skill penulisan aku nih..

cerpen pendek aku, TAJUK : KEMATIAN YANG MENGINSAFKAN

20hb 10 2010..tanggal keramat yang x mungkin aku lupakan sampai bebile pun. Pada hari itu jam 8.00 malam aku bergerak ke Tampin seorang diri sebab teringin nak carik ubi rebus. Perjalanan pada mulanya agak lancar, kereta yang sedang-sedang banyak. aku melepasi tol, aku bayar beberape RM kepada petugas tol tersebut. aku bergerak semula ke destinasi yang aku tuju. Tibe masuk panggilan telefon aku berhenti di tepi jalan ( demi keselamatan bersama) aku matikan enjin kereta saga tahun 1985 dengan alasan untuk penjimatan minyak sebab mungkin aku nak bercakap lama. aku xnak la membazirkan petrol aku. lebih kurang 15-20 minit aku ber pong peng peng peng melalui telefon aku berhenti dan mematikan telefon rokia3310 dengan alasan untuk penjimatan bateri telefon. aku cube menyetat kembali kereta yang aku matikan tadi. 1... xhidup...2 x hampir2 hidup....3 erkkkk?!!!!langsung x bunyi ape2..tap tap tap. erkk? aku macam nervous. tapi masih berlagak cool. hurmmm aku cube lagi dan waktu itu aku perasan sesuatu....teng teng teng..minyak da kering..ngeeee!caitttt!!pastu aku terfikir sesuatu yang bernas call AAM,KURNIA hehehe. aku on kan balik handphone aku..yess!!!on tetibe tenenet...erkkk!!!bateri kong!!!caisssss. hape nih?!!!sabotaj ke hape ni..aku tgk jam adibas di tanganku..ngeee!!!!hoihhh pesal nih??jam mati...ni betol2 sabotaj aku nih..sudahnyer aku menyesal sebab sebelom bergerak tadi aku x isi minyak, x charge henpon dan x tukar bateri jam..ini betol2 kematian yang menginsafkan aku.
moral : korek je ubi kat belakang rumah tuh
nganganganga..ok tercengang jap..aku rase poyo now!!!

klik la SINI

01 March 2011

malas

haippp!!! pe malas2..xbagus!!
ok aku cube untuk x malas lagi
tapi now,semalam dan mungkin sepanjang minggu ni atau bulan ini aku akan terus malas!!!
memang malas..malas dan malas
ok..ni je entry dari org malas

1st day on MARCH


bangun je pagi nih terus terase heartbeat gerak dengan kencang..kenapa? da 1hb March 2011 rupenyer. hurmmm..hemmmsss, another 25 days to go..gulpppp!!! nebes gak..nak abeskan sisa terakhir sebagai orang bujang..haishhhh. ade org tanye best x nak kawen? soklan jenis ape tuh? aku xde jawapan. yang aku tahu start masuk tahun baru nih aku asik nebes je. nebes, nebes dan nebes..ngeee.walaupun bukan aku yang nak salam kadi tapi aku lebih nebes dari org yang nak bersalam ngn kadi tuh. okla okla..xmoh citer panjang yang nih...
yang aku nak cakap yang ni sebenarnyer..pagi tadi dalam tren sampai kat mane tah, ade 2 org budak laki masuk. tapi aku amat speechless giler babes dah..dorang punyer dressing  kan...ngeeee ???$#%&^@^. aku jadi konpius kot2 aku da kembali ke zaman batak batu. arghhh..konpius. macam kanibal pun ade dah aku tgk. giler arghh..
gambar hiasan
(kalau jumpe macam ni aku rase ni adalah normal)
gambar hiasan
(tapi kalo jumpe camni aku jadi pelik)


okay..maybe ade org akan kate aku kolot ketinggalan zaman kampungan dan sebagainye. tapi ini ke moden? ok sebelum tu ... yg aku jumpe tadi lebih dasat dari gambar hiasan diatas. aku tgk macam kanibal kat amazon..aku rase org primitif yg dok kat africa n amazon or mane2 tempat yg still ade lagi primitif ni x buat camtu... mengaku diri seorang yang moden dan sebagainya tapi mentaliti xubah macam zaman batu 2-3 juta tahun dulu. kenapa mesti macam nih?banyak lagi cara untuk berfesyen... tapi aku rs semacam sangat tadi bile berdepan dengan orang2 yang macam tu. aku rs kecian sebab dia letak diri dia jauh ke belakang. kalo ditegur akan mengganas. terlalu prmitifkan..?? aku tahu ade yang x suke denga fact nih.. tapi aku bercakap sebagai org yg normal yang biasa. memang aku mengaku aku org yang kolot dan konservatif.

25 February 2011

puppy rumah sebelah

semalam balik kije siBOBO yang sambut aku..berlari2 dia ngejar aku..cehhh!!mcm aku nk bg candy kat dia. PERASAN LA KO BOBO!!! dah tu smpi je depan rumah BOBO mintak izin nk masuk rumah,,, heheh of course xboleh BOBO..nanti mek ti marah ko...bising2 siBOBO nih. dah tu siPUPPY sebelah kuar..tercangak2 dia tgk BOBO..dok bersimpuh dia sembag2 ngn siBOBO nih.

siPUPPY ni name dia daniel..tgk dia suke nk borak2 ngn aku kalo tau aku balik kije

dia borak2 ngn BOBO (tp BOBO x masuk dlm screen plak)

xtaula pe yg dia ckp ngn BOBO ms ni bersungguh benar DANIEL nih dengor

p/s**DANIEL ni suke goyang2kn bontot dia ngn pusing setempat bile dia nampak aku kat luar rumah sebab dia nak suh aku tegur dia comel..

lewat 15minit

hari ni aku terlewat 15minit..amik kau!!! urgghhh..perot aku meragam (psstt..boleh ke citer camni?)..aku da panaskan enjin kete..rase2 macam nak bertahan..ermmm..owhhh tidakk!!!aku offkan enjin kete itu then dengan cool aku memanjat tangga rumah (FLAT seksyen 2 W.maju). tibe2 BOBO (kucen manja) melompat2 tengok aku naik ke rumah semula (argghhh..ke tepi kau BOBO, aku ade urusan penting!!!) masuk2 je rumah..owhhhh...!!!TIDAK!!! laili didalam bilik air..urrghhh..aku buat cool. akhirnya laili selesai..aku dengan tenang melangkahkan kaki ke.........ermmmm enak,selesa..bersiap dan dengan tergopoh gapah aku memecut ke DUKE..errkkkk.!!! brek..da nk sampai tol..JAMMED!!! okay..da dijangka. relaks follow the flow. 8.07 min masuk perkarangan parking..begitu dan begini dalam kete aku masuk tepat 8.15am. xpe la...tapi yang bestnyerrrr breakfast ade org belanje ALHAMDULILLAH SYUKUR. minggu ni murah rezeki betol. hahaha

p/s**aku rs mcm tah pape je citer ni..poyo, mcm bdk skolah TING.1

24 February 2011

FB vs FB (facebook vs faceblog)???!!

Edit





nak joint?klik sini

mood weekend

owhhhh...sungguh x bermood kurasakan kini..owhhhh..kenapa la aku amat malas ketika ini..owhhh intan maizura anda sungguh tidak baik begini, anda seorang pekerja...kini aku didalam mood weekend yang amat sangat. ermmmm...esk pon aku plan nak excuse awal, boleh?ke x boleh? arggghh..bolehkan jugak.!! aku jugak dalam mood yang mengantuk sekarang. sangat tidak bagus intan maizura...hemmmmmsss!! semakin teruk anda ini. asik malas saja..sungguh xbagus untuk pembanggunan negara.

dalam kepala aku ni hanya PK kan siBUBU n baby2 yg baru dilahirkan, owhhh!!!,, xlupe pada siITAM yg juga baru melahirkan..mesti sangat meriah kan waktu ni kat rumah.ngeeeeee. malam ni harus ke save pet untuk beli hadiah kelahiran baby2 baru yg merupakan ahli famili baru tuh...

BUBU wait for ummi ya!!!! miss u too. (mesti bubu akan buat muke pling sdih dan kecian sanagt nanti bile tgk aku sampai..owhh rindu bangat dengan teknik muke sedih BUBU itu)

dah SAH aku kne FLU

finally setelah bertahun aku sihat walafiat akhirnyer hari ni dengan rasminyer aku dapat flu..x berjangkit dengan sesape pun..mungkin da sampai masenyer untuk dapat sakit sikit2..Alhamdulillah. tekak yang perit2 ni aku nikmati dengan sepenuh hati, kepala pening2 lalat dan telinga yg rasenyer penuh macam berkerak dek taik telinge ni aku hadapi dengan rileks..ngengenge. hidung yg berhingus dan asik tersumbat je aku tabah terimenyer..hahahha..by the way ok la tuh. aku xnk makan ubat. sebab aku nak nikmati FLU ni sebaik yang mungkin pe yang aku harap aku xkan dapat batuk2...kalo batuk2 abes la aku. rsnyer smpi nk naik pelamin nanti pun xabes lagi batuk2 nih.

23 February 2011

lambatnyerrr....

adoiiii...lambat tol ms berlalu. bile la nak pukul 5 nih. hurmmmm...hemmmmss..ummphhh..haihhhhh. haa..kan da macam2 sound ade.. boring ngantok pening2 semut pon seme da datang dah nih..adoiiii...
xtau nk tulis pe dah nih..yang aku harap cepat sikitla mase ni berlalu dengan jayanyer. dan aku akan dapat pulang dan sampai ke reumah dengan jayanyer juga..heehheheheh.
okeh... pendek je la entry kali ni. aku malas..boleh?

IMAN dan CINTA


gambar hiasan

dari Abi Hamzah Anas Bin Malik r.a
sabda Rasulullah SAW;

'tiada beriman seseorg kamu hingga ia mencintai untuk saudaranya
apa yang ia cintai untuk dirinya'

Diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim

sakit tekak amat...

pagi ni betol2 rs x selesa ngn tekak..makin menjadi2. bermula petang semalam tibe rs gatal2..ingatkan sekejap je rs ni datang coz aku pk aku kne infection mungkin sbb minum banyak air sejuk dari tong air delcol kt opis nih. bile malam makin terasa perit..bile minum je terase macam ade pasir peritnye sampai ke hidung pulak. bangun je pagi ni rs teruk sangat, ngn hidung yg tersumbat berhingus n tekak perit yang berkahak serta terase macam pekak2 plak tinge nih? sindrom flu ke? adoiiiii...hope xlama la mcm ni... aku xnk hidung aku mgelupas nanti coz asik tenyeh2 je kerana kegatalan hidung..pleaseee jgn nk flu time2 gini. nk telan air liur pun rs mcm xbest rs mcm ade bisul..urrrghhhh...

22 February 2011

warna warni CINTA kita

gambar hiasan


february almost end..march will be coming... counting the day to be yours, am really nervous











Alhamdulillah kenyang....

As salam
syukur kehadrat Ilahi..hari ni dari pagi sampai ke t.hari dapat makan free ade org belanje. semoga Allah gandakan pahala buat orang2 itu. syukur sangat. ye lah tgh2 kering n sesak ni bagai mengantuk disorongkan bantal perot pun jadi kenyang... :)
semalam terbayar lebih untuk mkn t.hari, minggu lepas plak Touch n Go hilang , tapi janji Allah kalo kite xsalah, kalo kite ikhlas insya'allah Allah akan gandakan gantiannya. memang Allah xkan jatuhkan tergolek rahmatNya, biasanya kite xkan perasan yg Allah tgh bagi rezeki pada kite. syukur dari pg tadi mkn free. :) (senyum lagi) kenyang boleh smpi malam n esk pg nih. Alhamdulillah Syukur.

lebih kurang camni la rupenyer hidangan t.hari tadi

YE KE ? ? ?




red rose means LOVE
 Betol ke mat2 saleh cakap february ni bulan kasih sayang? soklan cepu mas ke x cepumas nih? hurmmm...aku xpenah perasan pun seme nih selama ni. selama bercinta n sejak kenal cinta xpenah pun ade hari2 tertentu untuk tunjukkan kasih sayang baik dari anniverssary berkenalan, bercinta, birthday or bertunang ke mmg xde. bile rase nk romantik2 aku n si dia men taram je hari pape pun. so kiteorg xde special day..bukan xde langsung (mcm tipu je kan) ade la tapi biarla dalam hati je kan. sesame kami je yg tahu. kan kite ni bertemu kerana Allah, bersama kerana Allah, dan segalanya adalah kerana Allah.
Tapi bulan 2 ni aku rs mcm banyak mendung je kat hati. bukan hati aku ye (tapi ada la cket, pape pun dapat diatasi) ni cakap psl hati2 org lain..hati2 org yg rapat ngn aku. xpe, ceritalah aku sudi mendengarnya. mcmane korg seme sudi mendengar luahan aku..begitu juga aku..kan kite semua saling memerlukan... banyak juga kisah2 n berita sedih yg aku tolong dengarkan sepanjang february nih... March da nk sampai ni harap2 akan sampai langit cerah yg selalu hangat. kepada kawan2 yang hati masuk wad tu aku akan selalu doakan agar cepat2 well soon. kalo perlu berlari kite lari la, kalo perlu panjat kite daki la., kalo kite perlu berenang menyelam la tapi jgn sampai lemas ye. tapi kalo terpaksa lepas, lepaskan la kalo itu adalah jalan yang terbaik,..sebab kadang2 itu adalah pilihan yg terbaik. tapi bg aku kalo cakap pasal hati dan perasaan, tlg jgn mintak org lain bg pendapat untuk kite buat keputusan sebab itu hati dan persaan kite bukan hati dan persaan org lain...tapi pendapat org lain aku xtahu. ni kan blog aku,buku aku, tulisan aku n hati aku...so ini lah yang aku tulis..if org lain nk advice lain aku x kesah, setiap org kan ade pandangan masing2. saling menerima mungkin ade yg boleh dipertimbangkan.
sekian...



p/s: aku harap semuanya akan selamat dan selamat berbahagia

fuhhh!!! LEGA...

lega..lega..lega..finnaly ciap jugak chart report for senate...dari last week setengah mati hadap mende nih. akhirnyer semalam dapat solution...huaaaa..hr ni tanpa sebarang complication dengan jayanya report tu berjaya di presentkan...dah submit to my HOD..lega!!! now have to proceed to another task. kne buat summary for examination result. end of february ni asik layan mendalah exam ni je.ngeeee. berpinar ko bijik mata nih. kirenyer dak banyak la kedut2tan yg terbentukkt otak aku..hehehe

siBUBU dah DELIVER

malam tadi dapat berita yang mengujakan...xtau la nk cakap cane perasaan aku..my niece said i got cucu dah!!!hahahah!!! xdapat nak membayangkan cane rupe siBUBU sidegil da jadi mommy..adoiiii. aku plak jadi pening. aku tahu sah2 budak nih xtahu jage anak2 dia. tp xpe la nti dia akan dok ngn aku balik memang aku la kene jage ank2 dia..kalo xdok ngn aku pon daddy dia ade. aku suh daddy je jage dia nanti. sebab aku kan keje jauh. hurmmmm!!! nk kne beli hadiah ni utk BUBU nih. rs mcm nk beli ROYAL CANIN utk dia. tgk la dulu cane nti. gambo xde lagi. kalo ade kompom aku da uplod. aku pun xcited gak nk tgk muke cucu aku tu. ngeh2ngeh2

21 February 2011

selamat datang ISNIN

salam...
cuti weekend 2hari, menulis pun jadi cuti gak..ngeh2... weekend xde yg menarik sangat lerrr..ermm pe je yang aku buat ek? sabtu pagi g jog kat tasik titiwangsa, pastu balik rumah lepak kat rumah smpi petang. malam ain datang meronggeng ke rumah...tido 3am layan saturday nite muvie. xnk dah tgk citer pasal animal nih..touching plak. beria aku nanges nengok story anjing2 tu rs mcm nak pegi je kutub selatan selamatkan anjing2 tuh. ;( ... oh ye, lps abes jog tu aku pusing kat car boot sale..g breakfast jap. then aku jumpe org jual rabbit, alahai comelnyer la. tetibe datang rs nak bela rabbit plak. nak.. nak... geram.geram.geram.comel!!! semalam dok rumah aje x buat gape2., petang je kuar jap, p makan. nasi goreng pattaya, xabes pun makan, bukannyer aku membazir ye. perut lapar tapi xleh nak teruskan. kalo paksa kang jadi lain plak. malam tadi layang MENTOR... hahaha, sungguh aku xfaham dengan org2 yg pegi ujibakat tuh. pe la yg dorang PK kan ek? btol2 xfaham. but tahniahla sebabnyer korang ade high confident level. kalo suh aku p pejabat pos ak mgigil nak tanye pape kalo ade masalah. pe lg nak suh pg nyanyi depan2 org rmi ciap masuk TV. jadi bhn gelak ketawa org. tp xpela, setiap org kan ade interest masing2. pape pun selamat maju jayala pada semua yang terpilih tu yek.

18 February 2011

SAMBUNG SEMALAM PUNYER

salam...
ingatkan semuanya da setel...rupe2nyer pagi ni sambung keje yg semalam punyer..giler penat semalam..ingatkan da berakhir. huaaaaa. pening!!! aku rs betol2 otak aku bkerja keras dari semalam. agaknya kalo pg buat CT SCAN mesti lipatan2 kt otak aku ni da bertambah2 dengan banyak. sungguh jadi pening sebab da lama x kerah otak bekerja keras since keluar dari Ernst&Young. sebut pasal EY ni. tetibe tingat kat kawan2 EY. hurmmm..skrg da ramai batch baru yg masuk... mcm sekolah ngn kat kolej plak kan.. org2nyer silih berganti. tapi yang x berganti2 si Kong tu jugakla.. pengawas yg sekarang da jadi super duper senior!!! hadap la korang yek!!!

SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH



kali ni aku follow lagi bang ben punyer segmen...kikiki..nk popular sangat ke? xdelah...just nk rs sikit tempias je dr org femes cam bang ben nih... disamping tu dapat improve diri ni kan..kate nk jadi writer n minat writing..so dari sini la nak start nilai diri layak ke diri ini jadi writer kan...
so..those yang nak join gak segmen ni just follow je instruction ni
  1. Letak header BEN ASHAARI blog
  2. Tajuk : SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH  dan linkkan ke entri ini .. hehehe..sekian,.TQVM

dapat MMS lagi

salam...

on the way g keje sambil dengar sinarFM...hehe.abg jem,mat salleh n wak. pagi ni mat salleh nyanyi lagu black suwit lagi..kikikikiki..aku da jadi hafal lagu nih. ade plak yg request nok dengor mat salleh nyanyi lagu 'pisang panas'!!!hahaha..papepun mmg ceria..today bang ben pun tulis the same thing..
malam semalam dapat mms lagi dr nurul (niece)..pelapor dari tempat kejadian.heheh. mengupdate status BUBU..mengikut perkiraan aku BUBU xlama lagi akan deliver..so waktu kenduri kawen aku nti mungkin da bercucu la aku nih..tp aku risau plak mikirkan si BUBU ni. pandai ke dia nak jaga baby dia ni nti..aku rs dia pun x tau dia tgh pregnant skrg. lasaknyer dia nauzubillah...ngeeee

latest pic BUBU... muke nak masuk FB

17 February 2011

LAMBAT LAGI!!!

salam...
minggu ni je aku da lewat 3x kot..adoiii..memang kalerful la attendance aku bulan ni. silap2 bulan depan dapat surat cinta. kalo ikotkan aku leh sampai awal tapi disebabkan traffic lite tu, n kete yg x penan ckit ni buat aku lambat...menci!!!..nextweek nak nek tren balik. minggu ni saje gatal nak drive.pdahal sebelum2 ni aku nek tren je pon... jap lagi xtahu pe jadi ngan aku, mlm tadi xcukup tido daaaaa. ntah la nape. mungkin aku banyak mikir sangat kot..hati ni masih x seronok... YA ALLAH cepat2 la buat hati aku terubat. wahai hati, cepat2 la baik...hurmmm!!!

16 February 2011

pening2 LALAT

salam...
seriously pening lalat giler aku hr nih la...adoiiii...banyaknyer keje. tp aku x kire nak tulis jugak. aku rasa la lipatan2 kat otak aku hari ni bertambah2 jumlahnyer..sebab hari ni aku paksa diri aku untuk buat semua nih,..buat semua keje, ciapkan semua oracle report..tp x ciap2 jugak..huaaa..makin buat makin banyak error..ngeeee. tensi tensi tensi!!! bile aku dapat idea nk buat yg ni aku bukak report nih..tengah2 buat yang ni tetibe teringat report yang tu..bukak yang tu pulak,! keje giler! aku da pening LALAT. paling tensi aku kene ejas layout report. adoooiiiiii!!! memang menguji kesabaran. line2 itu langsung tidak boleh dok diam. aku stress. tapi aku suke jugak kerana tetibe aku tgk jam sudah pukul 4.30pm..wahhhh!!!dah nak balik rupanya. shukeeeeeee!!!wiwiwiwiw :)
sekurang2nya berjaya jua aku sibukkan diri aku nih hari nih. tidaklah teringat pada cuaca mendung yg akan sebabkan baju2 aku xkering di ampaian. tapi malam ni ade sesi kaunseling luahan perasaan. nak hilangkan mendung sorang kawan. kecian dia. sampai xboleh buat kije dia hari ni..jgn risau darling..malam ni aku temankan ko..my shoulder is yours tonite.aku ready utk dengar semuanya. sekurang2nya ko rs ringan esk pagi. jangan tensi2..pesanan untuk diri sendiri jugak.

mak BUNGA kak SS

salam...
saje aku berjalan2 ke halaman rumah org lain..ketagih nak bace kabar dari PM snarnyer. lepas pemergian BULAT PM sunyi je? knape ye? tapi PM tetap sepi..so aku berjalan dekat SUNYI SEPI yang x pernah sepi nih... comel2 keletah ank2 bulus kak SS ni.. terubat rindu kat kenakalan si BUBU aku yang ade kat kampung sekarang.

cont...

previous entry tadi LANGIT X SELALU CERAH...aku sambung lagi.  aku rs hari nih memang hari yang mendung sangat untuk hati. baru tadi aku chat dengan sorang kawan. dia ade masalah dengan tunang dia. kesian. aku faham. aku pun penah hadapi perkara tuh jugak satu masa dulu. aku faham and amat2 faham. aku xnak besar2kan isu tuh kat sini. terlalu peribadi. walaupun blog aku anggap sebagai diari.. tp untuk publish masalah peribadi rsnya xperlu lah. kerana ia terlalu peribadi. ape yang aku harap untuk diri aku dan kawan aku tuh agar kami sentiasa dapat tetap kuat tabah dan sabar untuk segala kemungkinan yang datang nih. dan semoga ALLAH permudahkan segala urusan kami.

langit x selalu CERAH

salam...
entah xtau nak tulis ape..hati x seronok. hurmmm...langit tu x selalu cerah. sekarang pun kalo nak hujan tu xde dah mendung2 or mukadimah dengan guruh n petir n kilat. harap hati ni x lama mendung gini. ape la yang aku nak buat untuk hiburkan hati nih... ape yek? ape eh?
cakap pasal mendung n hari x cerah n hati x gembira nih...pagi ni ade sorang kawan bercerita tentang diri dia..dia ngan aku ade masalah yang sama dan sakit yang lebih kurang sama. (sebenarnye sama) cuma dia berada di peringkat awal dan aku berada di tahap 4. bezanya selepas dia operation last year dia ade komplikasi sekarang. tapi aku plak..alhamdulillah selepas operation segalanya baik sampai sekarang..cuma aku perasan kadang2 aku xleh kawal perasaan aku.. mungkin betol cakap doctor penyakit macam ni memang mengganggu emosi sebenarnya. back to kawan aku tuh, hari ni dia akan masuk bilik operation, semoga segalanya berjalan dengan lancar dan pulih dengan baik. memang bukan senang nak hadapi perkara macam ni dalam hidup, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.

14 February 2011

most BEST entry today

salam..
entry yg aku nk post aku leh katekan antara yg terbaik setakat nih...this pic i copy from cik nerq suzana (she animal lover) .. hope she don't mind with this..seriously aku speechless ngn gambo ni..kagum terlebih...




ni bukan super impose k...giler ikhlas muke pak cik nih


Nama lelaki sejati dan baik hati ini adalah Othman Awang yang tinggal di kampung Kepala Bukit di Utara Malaysia. Dia menyelamatkan kucing kesayangan dan angsa kesayangannya dari banjir.
Gambar oleh Reuters 

***xde ape aku nak cakap pak cik ni memang best...mmg pure animal lover la...touching la rs.

sources : Nerq

LATEST of BUBU

salam...
actually nak put this story as 1st entry today...tp terlupa plak.
malam tadi my niece htr this pic to me...perkembangan BUBU selepas terlepas dari perangkap tikus..kate mak bulu dia x di shave..tp si emon yg selamat kan kedaan. coz emon dengan rela menjilat dan menanggalkan segala gam tikus yg ade kt bdn BUBU..memang terkopak2 jugak la jadinyer...


bertobek2 badan dia aku nengok... da la perot tu bulat semacam (pregnant)


muke penat yg di buat2... huh!!!


eeeeiiii..geram je nengok siBUBU ni.
*** kualiti gambo xmenarik...(source:mms dr ank sedare aku)

BERITA HARIAN vs BEAUTIFUL NARA

salam...
bru pas bace BH tadi..bukan on9 tapi paper ye...frontpage pakcik org asli kena gigit nagn rimo (harimau)..seram mak!!! tgh dok nk menyumpit tupai lak tuh..tp paling xthn sebab bini dia yang berjaya mengalahkan rimo tuh hanya dengan sebatang senduk kayu shj.. dasat!!! kagum!!! ngaummm .hehehe. bini dia berjaya mengatasi perasaan takut berhadapan dengan binatang buas tu..tp aku se yg lebihnyer sebab harimau tu memang takut dengat senduk kayu tu...hikhikhik
abes bace BH bace lak BN (Beautiful Nara)... zizan nk ganti Wahid ngn FF..lerrr. aku rs cmm x setuju je..pastu ALLY dah engaged? ngn gadis melayu lg tuh...
now... kepala tgh pening nih...kne amend balik result slip report nih..adeissss... mentor aku plak ade election hr nih... adoiiii. bertoing2 pale aku. tinggal 1 je lg nih...xleh pk dah nih. aku mcm da migrain rs berdenyut2 plak kepala aku ni nk kuarkan data yg aku da drop dr report nih  utk portal view last year...cane aku nk letak balik..pastu dia punyer field pun xtahu kt belah mane..ngeee. semoga aku akan dapat petunjuk jap lagi.

citer TGH MLM tadi

salam
tgh malam tadi aku berborak ngn tunang aku..pasal keje aku.hurmmmmm. kalo ckp je psl keje nih mesti ngeluh punyer, bukan aku x syok keje sini. ok . semenyer ok. tapi nak citer keje lepas kawen... n bukan plak bakal suami aku tu x kasik aku keje pas kawen. tapi sebab pas kawen nih kiteorg kene aplikasikan PJJ (PERKAHWINAN JARAK JAUH) tu yg jadi xde mood je nak keje...kalo aku ni maintenance bese2 or selera x besar xpe gok pas kawen nak jd full time housewife...hurmmmm. aku pk kalo la memang xde harapan aku dapat tukar ke Kuantan Campus, aku nak resign and find another job kot. then aku ni macam ade pasang niat jugak..if aku berjaya ke Kuantan Campus aku nak sambung degree kat UMP. if possible la. ingat nk further same2 ngan husband aku nanti..hurmmm,.. harap2 ALLAH permudahkan segalanya. Amin ... (sgt susah didlm hati)

secret recipes

salam...
uhhhhhhhuuu..cedap2..semalam dapat gak makan choc mud cake

ini hanya gambo hiasan..yg aku punyer da di bedal licin
punyer la sedap..best ooooooooo...rs nak lg plak..ngehngehngeh...tingat plak kenanga dating ngn my fianceee dulu2..bile lg b nak belanje aku makan cake nih..

2minit yang terlepas

salam...
title entry kat atas mcm kontroversi je kan...hehehe. it's nothing actually. aku terlewat sampai ke ofis hari ni. lewat 2 minit so my LOG da MERAH, xpe la bukan hari2 pun kan. sekali sekala nak kasik pakai lipstik jugak hehehehhe!!!
wiken aku xde yang menarik pun..melain dok rumah diam2 je..by the way aku outing jugak last saturday..jalan2 n berblogging. tapi xde pe nak tulis sangat sebab diary perjalanan on last wiken x begitu menarik melainkan aku melayan cerita PRINCE of PERSIA..sedap gak la citer tuh...layan lg NATIONAL TREASURE The Book of Secret (ye kot itu tajuknyer)... malam minggu layan citer SHIELA RUSLY (arggghhhh...sedih bangat citer tuh..puas thn air mata)...
okay....tgh sedap2 menaip nih tetibe blackout!!ciss!! sungguh menganggu konsentrasi (btol x spelling nih?) n tetibe ade balik..hishhhh!! alang2 nak blackout kasik la satu hari tros kan..bru puas hati. ngeeeee

12 February 2011

LAST post for TODAY

salam...
okay this will be last entry for today coz already pack my stuff to get bak home early...just now i've been visit si kacang again...actually just nak follow up pasal si sappy but jumpe another story very similar with HACHIKO which is pasal DOG milik Cristina Maria Cesario. his owner mati masa banjir besar dekat BRAZIL ade cerita penuh psl dog ni kat THIS BLOG so boleh la sesape klik this link kalo nak bace.. quite touching..bukan quite dah tp memang touching la.... but pasal HACHIKO memang menyanyat hati. aku sampai menangis2 bile tgk video yg di tributekan for HACHIKO nih.. to those yang nak layan vid ni anda nak menangis macam aku jugak sila la klik HACHIKO. and i believe most of animal lovers memang tahu pasal HACHIKO story...

okies guys..need to chiowww!!! adios

will back!!! salam...

***: tunang aku tanye kenapa menangis lepas tengok HACHIKO ni..aku xboleh jawab sebab menangis teresak2..smpi tetido. (aku da xnk tgk vid ni..x sampai hati) adeiiiih.

***: another link about HACHIKO